Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor

pentru o reală protecție a pacienților
logo APSR
Welcome, Guest
Username Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC: Arsuri cu crema Biazol

Arsuri cu crema Biazol 10 Iul 2013 10:27 #21

Buna ziua

Doresc cel putin sa aflu daca exista o incadrare juridica, unde sa depun reclamatie, ce sa fac, cand se prescrie, cat m-ar costa ...alte informatii utile despre reclamatiile care trebuiesc depuse in situatia de mai jos; problema e crema Biazol produsa de Gedeon Richter care arde pielea in zona genitala (firma contactata dar care nu raspunde):

Mai exact ce sa intamplat:

In data de 06 04 2013 ramanand fara crema Triderm, ce a fost recomandata de medic pt candidoza de care sufar, ce apare cand si cand de prin 2010 (bube rosi pe capul penisului) care treceau dupa 2-3 aplicari, am citit pe prospectul cremei Biazol (ce a fost recomandata pt tinea pedis) ca si ea e romanandata pt zona genitala si chiar pt candidoze.

Asa cum se recomanda am dat seara cu crema Biazol pe eruptia recent aparuta (cam 10 bube de 1-2 mm diametru) dar a doua zi capul penisului in unele zone era rosu (ars), tumefiat (gaurit ca o sita), usor dureros la atingere si ustura la contact cu apa; ranile eliminau un lichid gelatinos.

In zilele urmatoare iritatia/roseata care ar trece la incetarea aplicarii cremei asa cum se specifica in prospect treptat sau transformat in arsuri adanci deoarece crema mai lucreaza inca 72 de ore de la aplicare si in 10 04 2013 m-am prezentat la medic dermatolog unde am aratat ca am aplicat crema Biazol pt candidoza unde sa prescris violet de gentiana iar dupa 2 saptamani cand au aparut primele semne de vindecare si creme cicatrizante: Cicatrizin 6 lei, Unguent cicatrizant cu tananeasa 6 lei, Gel cicatrizant cu galbenele 10 lei, Cicatrol 10 lei, crema reparatorie Cicalfate 48 lei, Stratamed 217 lei.

Disconfortul a fost foarte mare timp de 5 saptamani cand am alternat la 2 zile aceiasi perechi de lengerie si purtat haine albe ca sa le pot baga in clor (suportand la 2 zile mirosul toxic de clor) din cauza tratamentului prescris si a scurgerilor care patau hainele.

Nu cred ca e normal ca numai dupa o aplicare pe penis sa aiba o reactie care sa mutileze pe viata, a ars cam 2 mm din jumatate din capul penisului si in prospect sa nu fie prezentata nici o informatie de asa o posibila reactie si despre cum sa eviti aceste situatii de exemplu sa se recomande: a se aplica prima oara pe o portiune mica si a se verifica din 3 in 3 ore reactia corpului si nu cum se recomanda in prospect, a se aplica seara...

Crema Biazol am folosit-o ani si zile la rand intre degetele de la picioare, la baza nasului, intre pliurile urechei unde aveam pielea scorojita si unde nu a creat probleme, apoi am testat crema Biazol pe piele normala sub pansament cateva zile si nu a produs nici o iritatie, apoi am incercat alt tub sa vad daca si alt tub are aceeasi reactie si in 28 05 '13 am aplicat pe penis crema Biazol iar dupa ~ 5 ore au inceput sa apara usoara roseata/usturime/durere cand m-am spalat imediat si nu au fost probleme; de aceea cred ca foarte multe persoane pot avea aceeasi reactie la aplicare pe zona genitala.

Am mai fost dezamagit de justitie deoarece la o masina cumparata cu serii false si o culpa medicala culpamedic.blogspot.com (un medic a uitat o parte din dinte cand a facut o extractie ce in timp a imbolnavit dintii alaturati distrugand o arcada) numai am platit avocati, taxe si pierdut timpul pe la termene..., in final sau dat o decizii aberante fiind obligat la cheltuieri judiciare pe care dupa contestare am mai fost obligat sa platesc inca 50 lei pt ca sau respins; in prezent merg cu bicicleta si nu am reusit sa strang bani ca sa imi refac dantura.

Ca dovezi am poze la 1, 2 si 4 saptamani si reteta medicala.

Sunt interesat si de cum gasesc un avocat care accepta sa ma ajute la venitul pe care il am (un ajutor social de handicap 234 lei la 38 ani) depanzand de un parinte(celalalt e decedat); sa platesc eventualele taxe si sa ofer onorariu de succes; daca am vreo sansa pt dreptate in aceasta societate !!Prospectul cremei Biazol

www.gedeon-richter.ro/ro-ro/Health/Pages/d01ac10.aspx

Actiune terapeutica

Antimicotic cu spectru larg de actiune, fungicid si fungistatic. activ impotriva infectiilor cutanate superficiale cu dermatofiti, levuri, mucegaiuri, bacterii gram pozitive. Capacitatea de penetrare excelenta si concentratia intraepidermica eficienta care persista 48–72 de ore, permite administrarea topica o singura data pe zi.

Indicatii
Dermatofitoze:Tinea Corporis, Tinea Manum, Tinea Pedis, tinea cruris, Tinea Unghium date de specii de Tricophyton, Epidermophyton si Microsporum; Candidoze cutanate superficiale; Pityriasis Versicolor; Erythrasma.

Mod de administrare
Se aplica o singura data pe zi (de preferabil seara), in strat subtire pe suprafata afectata, prin masaj usor. Durata tratamentului variaza in functie de tipul infectiei: in dermatofitoze 2-3 saptamani, in candidoze cutanate 2 saptamani, in Pityriasis versicolor 2 saptamani, Erythrasma 1-2 saptamani, onicomicoze 6-8 saptamani.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la bifonazol.

Reactii adverse
Rar poate sa apara iritatie locala (prurit sau senzatie de arsura), care dispare la intreruperea tratamentului.
Last Edit: 16 Iul 2013 08:05 by adi vacarescu.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.25 seconds