Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor

pentru o reală protecție a pacienților
logo APSR

Drepturile pacientilor

Asociaţia noastră doreşte să realizeze o protecţie reală a pacienţilor prin oferirea de informaţii verificate sau de notorietate legate de sistemul sanitar, prin sprijinirea in soluţionarea unor sesizări privind încălcări ale drepturilor pacienţilor, prin oferirera de asistenţă medicală, asistenţă socială, asistenţă religioasă şi asistenţă juridică.

De asemenea, dorim să oferim o alternativă pentru sprijinirea pacienţilor si a familiilor acestora care au avut de suferit drept urmare a unor încălcări ale drepturilor lor sau a unor acte medicale suspicionate sau dovedite a fi malpraxis medical.
Dorim sa identificăm deficienţele din sistemul sanitar şi cauzele apariţiei acestora, să le supunem dezbaterii publice şi să sensibilizăm autorităţile legislative şi executive pentru a lua măsuri de combatere.
Pe această cale, deschidem o poartă către mass-media pentru a putea să acceseze şi să furnizeze informaţii cât mai aproape de situaţia reală.

Obiectivul nostru principal este acela de a ne asigura că niciunui pacient nu ii este refuzat dreptul:
  • la îngrijiri medicale de cea mai înaltă calitate;
  • de a fi respectat ca fiinţă umană;
  • la consimţământul asupra intervenţiei medicale;
  • la informaţia medicală;
  • la confidenţialitatea informaţiilor;
  • de a fi complet despăgubit pentru prejudiciile materiale şi morale ce ii sunt produse datorită malpraxisului medical şi a deficienţelor administrative survenite în furnizarea de servicii şi îngrijiri medicale.

In memoriam

Vera Barbu
Vera Barbu (1955-2007)

Avizier

Sunteţi de acord cu înfiinţarea Consiliului pentru Protecţia Drepturilor Pacienţilor ca autoritate independentă pentru controlul calităţii serviciilor de sănătate?
Sunteţi de acord cu proiectul de lege adoptat de Senatul României privind acordul prezumat de prelevare a organelor de la cadavru?
oBesityday

Autentificare