Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor

pentru o reală protecție a pacienților
logo APSR
Marţi, 21 Februarie 2012 20:58

Legislaţia – aliat sau duşman al pacienţilor din România?

legislatia - aliat sau dusman al pacientilorSănătatea Media Group organizează, în parteneriat cu Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor, o dezbatere prilejuită de Ziua Europeană a Pacienţilor, care se va desfăşura în data de 13 martie 2012, la Casa Universitarilor din Bucureşti. Evenimentul „Legislaţia – aliat sau duşman al pacienţilor din România?" este susţinut de Alianţa pentru Sănătate din România.
Dezbaterea reuneşte forţele celor mai puternice asociaţii de pacienţi din România pentru a purta un dialog într-un cadru adecvat şi pentru a pune bazele unor soluţii reale care să sprijine sistemul de sănătate din România cu scopul de a face faţă problemelor actuale ale pacienţilor români, precum şi ale specialiştilor şi furnizorilor de produse şi servicii de sănătate.
Această întrunire a asociaţiilor de pacienţi îşi propune să determine autorităţile române să armonizeze legislaţia existentă sau să adopte o legislaţie nouă privind drepturile pacienţilor din România, dar şi să susţină asociaţiile de pacienţi astfel încât acestea să aibă capacitatea de reprezentare a pacienţilor în faţa autorităţilor statului.
Printre temele principale de dezbatere ale evenimentului se numără: "Drepturile şi obligaţiile pacientului în context naţional şi european", "Problemele pacientului român", "Rolul şi importanţa asociaţiilor de pacienţi", "Dezbatere privind Legea Drepturilor Pacienţilor", "Dezvoltarea programelor naţionale de prevenire şi control a bolilor cronice", "Siguranţa pacientului".
Evenimentul „Legislaţia – aliat sau duşman al pacienţilor din România?" reprezintă doar un punct de plecare pentru o dezbatere mai amplă – "Conferinţa Naţională a Pacienţilor", care va avea loc în perioada 14-16 iunie 2012, la Bucureşti.

"Conferinţa Naţională a Pacienţilor", ediţia a II-a, este cel mai important eveniment al anului, dedicat informării şi îmbunătăţirii condiţiei pacientului român.
"Conferinţa Naţională a Pacienţilor" este un eveniment cu acoperire naţională, care va reuni în cadrul unei conferinţe interactive toţi actorii din domeniul sănătăţii: reprezentanţi ai autorităţilor statului (din cadrul Ministerului Sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate – C.N.A.S., Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti – C.A.S.A.O.P.S.N.A.J., Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, membrii Comisiilor de Sănătate din Camera Deputaţilor şi Senatul României, precum şi reprezentanţi din cadrul Colegiului Medicilor din Bucureşti şi Colegiului Farmaciştilor din România), reprezentanţi ai Universităţilor de Medicină şi Farmacie din ţara noastră, medici, manageri de spitale, reprezentanţi ai farmaciştilor şi ai companiilor farmaceutice, pacienţi, reprezentanţi ai asociaţiilor de pacienţi şi ai societăţii civile.
În cadrul celor două evenimente sunt aşteptaţi şi pacienţii care încă nu s-au afiliat la o asociaţie de pacienţi, dar care doresc să se exprime cu privire la drepturile lor.

Cele două evenimente organizate de Sănătatea Media Group se doresc a fi semnale de alarmă asupra condiţiei pacienţilor din România, momente de reală dezbatere asupra situaţiei sistemului sanitar românesc şi puncte de plecare în găsirea unor soluţii viabile pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a pacienţilor din ţara noastră.
Divizia de Comunicare&PR
SĂNĂTATEA MEDIA GROUP

In memoriam

Vera Barbu
Vera Barbu (1955-2007)

Avizier

Sunteţi de acord cu înfiinţarea Consiliului pentru Protecţia Drepturilor Pacienţilor ca autoritate independentă pentru controlul calităţii serviciilor de sănătate?
Sunteţi de acord cu proiectul de lege adoptat de Senatul României privind acordul prezumat de prelevare a organelor de la cadavru?
oBesityday

Autentificare